20161202-105647

Adopteer een Olijfboom

Flor Y Sabor helpt eerlijke boer

Het Rotterdamse bedrijf Flor Y Sabor steunt eerlijke boeren in Zuid-Spanje bij het behoud van hun eeuwenoude olijfgaard en zet daarbij de lekkerste, versgeperste, gezonde olijfolie voor je op tafel. Een eigen, Spaanse olijfboom adopteren? Dat kan!


Waar Flor Y Sabor voor staat:

De geur en smaak van het Spaanse land plus biologisch en vooral heerlijk eten. In 2013 kwamen wij in contact met een aantal bijzondere boeren & hun olijfolie. Al snel werden wij geraakt door hun visie, denkwijze en manier waarop zij tot hun product komen. Eerlijk, traditioneel, met respect voor de natuur. Wij willen deze boeren helpen om hun tradities en eeuwenoude olijfgaarden te behouden. Door een brug te bouwen tussen dit idee en liefhebbers van mooie fair-trade producten.

 

De feiten :

Omdat olijfolie steeds vaker wordt gemanipuleerd komen de eeuwenoude olijfbomen in gevaar. Brussel en de Spaanse overheid sluiten de ogen voor deze schadelijke ontwikkeling. Waardoor het voor boeren steeds moeilijker wordt om hun puur biologisch product te verbouwen en te verkopen.

 

Adopteer een olijfboom

Voor € 109,- per jaar (inclusief 9% B.T.W.) adopteer je een eigen olijfboom op één van de eeuwenoude gaarden in de provincie Andalusië. Je krijg een certificaat met daarop het nummer van jouw boom, een foto én de coördi-naten van de locatie waar die precies staat. Van de oogst ontvang je elk jaar vier liter biologische, extra Virgin olijfolie van de eerste koude persing (8 blikken van 0.5L). Tevens houden we je een paar keer per jaar op de hoogte met een nieuwsbrief.

 

Weetjes

• Olijfolie wordt al sinds de oudheid gebruikt in talloze gerechten en is één van de meest gezonde plus natuurlijke basis voedingsmiddelen die er bestaan. Het helpt bij het ontgiften van het lichaam en is rijk aan onverzadigde vetzuren; goed voor hart en bloedvaten. Daarnaast is olijfolie ook goed voor huid en haar plus rijk aan vitamine E, een belangrijk antioxidant.

• De boeren zijn biologisch gecertificeerd. De bomen zijn niet belastend voor het milieu. Zo worden er dan ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

• De olijfbomen groeien op grond die niet geschikt is voor andere (landbouw)doeleinden.

• Producttransparantie d.m.v. Blockchain.

• Flor Y Sabor verzorgt verrassende proeverijen op locatie.

• Mocht je een keer in Zuid-Spanje zijn, dan ben je welkom om je boom te bezoeken. De gastvrije en aardige boer is altijd in voor een praatje!

 

Adopteer nu een olijfboom